Інтеграція у віртуальний простір як складова успіху сучасної бібліотеки для молоді: семінар-практикум для бібліотекарів

Група фахівців Херсонської ЦБС були учасниками обласного семінару – практикуму для працівників юнацьких структурних підрозділів бібліотек Херсонської області та бібліотекарів ПТНЗ «Інтеграція у віртуальній простір як складова успіху сучасної бібліотеки для для молоді» у стінах Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Б. Лавреньова. Програма семінару включала інформацію про «Цифровий ландшафт бібліотек України для юнацтва та молоді» та міні – тренінг «PR в бібліотеках: як розказати про себе в Інтернеті»доповідача Якушко Т.О. – заступника директора по роботі з електронними ресурсами ДЗ «Державна бібліотек України для юнацтва», практикума «Як ефективно використовувати в бібліотеці медіа структуру: блоги+ соціальні мережі» проведеного Тарадименко І.І. – завідувачки науково- методичного відділу Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова.


Презентація досвіду роботи бібліотек у форматі «Печа- куча» «Використання SMM у формуванні іміджу сучасних бібліотек по роботі з молоддю» з теми « Молодь та бібліотека: місце зустрічі- віртуальний простір» доповідача Коваленко Н.В. – заступника директора Донецької обласної бібліотеки для юнацтва, «Соціальні медіа як майданчик для спілкування та просування послуг бібліотек»- Шишкіної Л.Л.- директора БілозерськоїЦБС. З досвідом роботи по залученню нових читачів у бібліотеку за допомогою геолокаційних сервісів поділилася завідувачка Інтернет-центру Центральної міської бібліотеки ім.Лесі Українки Херсонської ЦБС Буренко Л.В.

Протягом дня відбулися індивідуальні консультації з фахівцями Херсонської обласної бібліотеки ім.Б.Лавреньова з актуальних питань обслуговування юнацтва та молоді, організації діяльності бібліотек, що обслуговують юнацтво та презентація виставки- інсталяції «Діалог у віртуальному просторі: бібліотеки on- line». У ході спілкування з колегами ми визнали, що на сьогодні, сучасна бібліотека, працюючи як інформаційно- комунікативний центр представляє свої інформаційні ресурси у світовому інформаційному просторі, забезпечення доступу до інформаційних ресурсів, представлення користувачам документи із світового інформаційного потоку, та організацію високопрофесійного обслуговування користувачів.

Коментарі