Клуб бібліотечних лідерів – підтримка творчості та професіоналізму молодих бібліотечних кадрів.

Сьогодні на зміну ветеранам бібліотечної справи приходить нове покоління бібліотекарів. Проте тільки завдяки диференційовано розробленій системі безперервної освіти з урахуванням власної траєкторії навчання кожного спеціаліста бібліотеки можуть бути підготовлені професіонали, що відповідають сучасним вимогам.На базі ЦБ ім. Лесі Українки розпочав діяльність клуб бібліотечного лідера

«Бібліо-Super-Star». Створюючи клуб, ініціатори переслідували наступну мету - сприяти послідовному зростанню особистості молодого бібліотекаря від етапу до етапу, ґрунтуючись на розширенні кругозору і ерудиції, формуючи вміння ефективної комунікації і роботи в команді, навичок нестандартного мислення.
Кожне засідання Клубу наповнене конкретним змістом, головним критерієм якого є актуальність, ефективність з метою досягнення високого професійного рівня бібліотечного обслуговування. Форма засідань різноманітна: методичний енерджайзер «Наш девіз – позитив»; тренінг лідерства з метою роботи над розвитком лідерського потенціалу членів клубу (за участю кандидата психологічних наук, доцента кафедри загальної та соціальної психології, керівника психологічної служби Державного університету Александрової О.);
практичний майстер-клас «Бібліотека 2.0- інтеграція бібліотек в сучасне електронне середовище», а саме за темами: «Комп’ютерні програми для графічного оформлення бібліотек» , та Google Forms;он-лайн анкетування»; спілкування у межах молодіжного бібліотечного креативу «Ключ до успіху» з досвіду роботи лідерів «Від магії читання до бібліотеки 2.0»; «Бібліотечний фільм – від ідеї до реалізації»; інформаційного бібліокур’єра «Нові орієнтири у просторі соціуму: набуття майстерності»(на базі БФ № 3 з досвіду роботи по впровадженню нової послуги бібліотеки, переможців Всеукраїнського конкурсу «Творчі майстерні» (від програми «Бібліоміст») проекту «Молодіжна відеолабораторія»).
За півріччя проведено 4 засідання на яких відбулося переконання у важливості навчання, його значимості для професійної діяльності; впевненість у можливості працівників засвоїти матеріал; створення сприятливої атмосфери під час навчання та досягнення професійних успіхів внаслідок отримання знань.
Відповідаючи девізу Клубу бібліотечного лідера «Бібліо-Super-Star»: «Звездою можешь ты не быть, но быть заметным ты обязан!» кожне засідання активізує лідерський потенціал бібліотечного співтовариства, удосконалює сучасні професійні навички молодих кадрів бібліотечної мережі.



Керівник клубу – головний методист Матвєєва О. О.

Коментарі