Як бібліотека святкувала День Незалежності України!

24 серпня, Україна відсвяткувала 24 річницю проголошення незалежності.
Україна – наша земля, рідний край. Наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими і талановитими людьми. Херсонська ЦБС не залишилась осторонь цього свята. Майже кожна бібліотека-філія відзначила це свято унікальним цікавим заходом, а то декількома.
Напередодні Дня незалежності України, 21 серпня, групи користувачів бібліотеки-філії №6 мали можливість перевірити свої знання в онлайн-вікторині «Чи знаєш ти Україну?»  Вікторина зацікавила учасників динамічним і яскравим 
перебігом, викликала пізнавальне заохочення. Перегляд-утвердження «І ти воскреснеш, Україно, моя ти страднице свята!» ознайомив відвідувачів з представленою літературою про історію і сучасність нашої держави.

Так в бібліотеці-філії № 9 стартував спільний проект спільний з громадським об'єднанням "Самопоміч" – «Комп’ютерні курси для людей старшого віку». Відкриття «Окей! Нарешті стартували!!! :))» та перше заняття на тему «Ознайомчий курс з персональним комп’ютером» були приурочені до Дня Незалежності України!









Стапанівська бібліотека-філія разом з юними, талановитими читачами та жителями села провели літературно-музичний колаж «Незалежна, вишита колоссям Україна квітуча моя»,  Її ім’я величали в українських піснях,  у віршах, і у серцях кожного з присутніх. Дівчата та хлопці у вишиванках, любі серцю краєвиди у відео – роликах  та барвиста українська мова, створили атмосферу єдності  та  щирості і подарували кожному з присутніх  частинку тепла у їхні душі

Сьогодні в незалежній Україні настав час учитися історії. Книги авторів, які представлені на виставці бібліотеки-філії № 15 в читальному залі „ Україна: крізь терни до омріяних зірок»” можуть вважатися одними із найкращих учителів. Презентуючи виставку, бібліотекар читального залу Собчук Н.О. зазначила, що незалежність держави – свято пам’яті про предків, що творили націю і боролися за державність, це велика подія, яка дала народові можливість самому вирішувати свою долю, а розвиток і процвітання України залежить від єдності, взаємоповаги та високої громадянської позиції. Виставка буде діяти протягом 20 днів, тож користувачі філії зможуть детальніше ознайомитися з представленими на ній виданнями.

Відзначаючи 24-у річницю цієї знаменної події, бібліотека-філія № 23 для юнацтва оформила відкритий перегляд «Крок за кроком до незалежності", на якому представлена література про шлях нашої держави до самостійності від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.






Бібліотека-філія № 22 провела в Обласній дитячій лікарні,  свято «Україна – наш спільний дім», на якому було наголошено на вагомому значенні свят Державного прапора та Незалежності України, мандрівка в славні періоди історії нашого народу, закріплення знань про національні та народні символи України. Насамкінець заходу – вручення на вишитому рушнику хліба – солі та заклик до присутніх своїми знаннями, працею, здобутками підносити культуру, бути гідними своїх предків, поважати свій народ, його мелодійну мову, берегти волю і незалежність України. Весь захід супроводжувався патріотичними віршами та піснями. Крім цього в бібліотеці теж пройшов захід з дошкільниками дитячого садка № 85 був проведений ранок «Ми діти твої, Україно». Завдяки легендам малюки більше дізналися про свою землю, мову, культуру, власні традиції та неповторні державні символи, мали змогу скласти колективний вірш про Україну зі щирих і теплих слів, пограти у ігри «Які ми?» та «Страву українську називай», відгадати загадки.


Загальнолюдські цінності завжди об’єднували і сім’ї, і нації, і держави. Сьогодні ніщо не може зупинити відродження національного духу всім нам треба плекати у серці любов до села чи міста, де живемо, до рідних своїх, до духовної і культурної спадщини нашої Батьківщини. І буде вона велика, а з нею великими будуть і бібліотеки!!

Коментарі