Сучасна бібліотека – Європейський рівень обслуговування


11 вересня молоді бібліотекарі Херсонської ЦБС зібралися в бібліотеці-філії № 2 на четверте засідання клубу бібліотечного лідера «Бібліо-Super-Star», і було присвячене темі «Сучасна бібліотека – Європейський рівень обслуговування».
Розпочалося заняття з екскурсії . Бібліотеці-філії № 2 в минулому році виповнилося 70 років. Це одна з найстаріших бібліотек системи. Фонд складає близько 40 000 примірників. Має такі підрозділи: відділ обслуговування для дітей, відділ для дорослих, відділ для юнацтва та читальна зала для всіх категорій читачів. При бібліотеці діє віртуальний туристично-пошуковий краєзнавчий клуб «Галіон» членами якого є курсанти морехідного училища рибної промисловості та діє пункт відкритого доступу до інтернету отриманий за грантом «Бібліоміст» для надання повного спектру інформаційних послуг.

Матвєєва Ольга Олексіївна головний методист організаційно-методичного відділу провела кейс професійно-ділової інформації «Вчися!Дізнавайся!Впроваджуй!». Молоді бібліотекарі дізналися про нові бібліотечні послуги, цікаві програми та проекти Європи, основні тенденції роботи сучасної бібліотеки, а також дізнались про бібліотечні блоги, клуби та проекти, що впроваджуються в бібліотеках Херсонської ЦБС. Весь матеріал буде розміщений пізніше на нашому блозі. Учасники загальносистемних конкурсів ЦБС (члени клубу)надали один одному практичні поради щодо виконання умов згідно положень конкурсу «Мій перший робочий рік у бібліотеці»(для молодих бібліотекарів) та «Візуальна популяризація читання користувачів сільської місцевості»
І на останок провели психологічний тест «Хто я Рафаель чи Сократ?» який визначив хто з молодих бібліотекарів художник, творець, а хто мислитель; підвели підсумки, обговорили почуте, поділилися враженнями.

Коментарі