Що таке віджет? Створення віджетів у бібліотечному блозі?

З поняттям віджет ми зазвичай можемо зіткнутися в інтернеті, переглядаючи черговий найцікавіший сайт або блог. Однак, далеко не всім користувачам інтернет-простору відомо призначення віджету. У найвужчому розумінні віджети , також відомі як гаджети, це маленькі інструменти або додатки, які можуть бути додані на сайт або блог , щоб виконувати певну функцію або функції. Віджети в бібліотечному блозі виконують, як інформаційну функцію так і розважальну, відволікаючу, а також значно підвищують привабливість вашого блогу. Тому розповідь як їх знайти та як розмістити буде цікавою та корисною. Їх можна знайти безліч в Інтренеті набираючи слово «віджет» в пошуковому рядку пошукової системи. Ось декілька сайтів які імпонують особисто мені:

http://101widgets.com - 101 Виджет для сайта

http://widgetsmonster.com

http://xuxu.org.ua а ось тут зможите знайти віджети українською мовою та з українською тематикою.



Які ж саме віджети можливо використовувати саме бібліотекарям? Все залежить від індивідуального сприйняття бібліотечного блогера. Зазвичай стандартні віджети автоматично знаходяться у Вашом блозі або для того щоб їх вставити потрібно зайти в Дизайн →Добавить гаджет
 далі висвічується віконце де представлені стандартні гаджети 


Для того щоб вставити віджет з якихось сайтів (перерахованих вище або самостійно знайдених в Інтернеті)потрібно серед перерахованих стандартних знайти HTML/JavaScript натиснути «+».

 Відкривається віконце на якому поле:

- «Название» можна за бажання не заповнювати;(1)

- «Содержание» для вставки HTML коду.(2)
  Код знаходите на сайті.

 Копіюйте . Вставляйте в поле «Содержание». Зберігайте. Оцінюйте результат.

Що зазвичай вставляється? Годинник, календар, цитати , флеш ігри. Якщо ж ви захочете вставити погоду, календар подій та свят, цитату дня потрібно звернутись безпосередньо до джерела. Так наприклад: погоду – gismeteo заходите на сайт і шукаєте «Погода в … для Вашего сайта за пару минут» 

натискаєте «Подробнее» та генеруєте код HTML, який так само вставляємо.

Експериментувати з віджетами буває дуже цікаво. Все залежить від вашої фантазії та допитливості. З їх допомогою можна створити свій унікальний не схожий на інші блог.

                                                                                                                методист - Всяких В,К,

Творчого натхнення !

Коментарі

Дописати коментар