Літературний фуршет як форма заходу

Форма «літературний фуршет» сучасна  і використовувана різними бібліотеками. Але в той же час вона дуже цікава і різноманітна. При проведенні такого заходу все залежить від бібліотекаря, у якого, як організатора відкривається велике поле для творчості. Так, відділ організації та обробки єдиного фонду Херсонської ЦБС відчули себе гурманами і дегустаторами, розробляючи виставку - огляд літературний фуршет «Подорож зі смаком». І як виявилося дуже вдало проявили себе в цій справі. Читачі задоволені, заінтриговані та вражені. Тому представляємо вашій увазі напрацьовані матеріали можливо це надихне на проведення такої форми. Розкрити себе, виявити гарний смак, проявити творчі здібності це ще не всі плюси від проведення такого заходу, після проведення ви отримаєте істинну насолоду від реакції читачів.


Форма виставки - літературний фуршет.
Читацька аудиторія - дорослий читач.
Місце експонування - читальний зал ЦБ ім. Лесі Українки.
Цілі організації виставки - огляду:

• показати книгу оригінально, щоб зацікавити людей;
• розкрити книжковий фонд ЦБ ім. Лесі Українки;
• привернути увагу користувачів бібліотеці до різножанрової художній літературі;
• безпосередній контакт користувача з книгою.

Характеристика книжкової виставки:
Книжкові матеріали були представлені на столах за жанрами, по 5 примірників. Книги, які оглядались, стояли вертикально. Біля кожної - фото фуршетної страви яка відповідала асоціації з представленою художньою літературою.
Ведучі фуршету в ролі офіціанток. Серед книг на столі присутня наступна атрибутика: поводження з назвою, серветки, тарілки з цукерками, стаканчики з чаєм. У процесі огляду, кожен з присутніх міг знайти для себе інформацію по душі, а разом з тим і насолодитися цукерками з чаєм. Виставка - огляд перетворилася на подорож у країну смаку.

Аналіз ефективності:
Своєю яскравістю, креативністю і наповненням привернула до себе увагу читачів і колег. Ця зустріч подарувала 40 приємних хвилин і дала упевненість, що жителі міста люблять книгу, постійно цікавляться літературними новинками і з задоволенням користуються послугами ЦБ ім. Лесі Українки



Коментарі