Корисні он-лайн сервіси для бібліотекаря

Сучасному бібліотекарю ніяк не обійтись без інформаційних технологій. Потрібно вміти та знати як їх використовувати по максимуму. Тож представляємо вашій увазі деякі он-лайн сервіси, які допоможуть вам в щоденній роботі.


Створення інфографіки:
www.thinglink.com це дуже простий інструмент, який дозволяє створити інтерактивний матеріал при мінімумі витрат. Є можливість додати посилання на фото на що завгодно : інше фото, відео, аудіо, який не будь сайт Використовуйте цей сервіс для публікацій збагачених інформацією фотографій на сайт або соціальних мережах Facebook, Twitter, Tumblr, Edmodo, Google+, Pinterest. Є додаток для смартфонів. 

infogr.am - сервіс для фанатів інфографіки розробник прагне повторити модель Інстаграма щоб за декілька хвилин готову роботу можливо було викласти в соціальні мережі або вбудувати на власний сайт. Крім діаграм і графіків (всього 20 видів), можна додати карту світу (щоб показати, припустимо, розподіл соціальних мереж по країнах), довільний текст, картинку або відео (вбудовується з YouTube або Vimeo).
www.easel.ly - це онлайновий сервіс для створення інфографіки, за допомогою якого ви зможете в стислі терміни намалювати ілюстрації для своєї презентації, доповіді або статті.

Створення демотиваторів:
DemotivationFactory онлайн сервис, позволяющий легко и быстро сделать демотиватор прямо в браузере. Как и десктопный аналог обладает широким спектром настроек.
Fotostars - простий і зручний інструмент, який дозволяє швидко підправити фото прямо в браузері. Збережіть його собі в закладки і використовуйте для простих операцій. Це набагато швидше, ніж запускати кожен раз Photoshop, Gimp або інший «дорослий» редактор.
www.myhistro.com – сервіс для створення цифрових історичних презентацій, які можна використовувати не тільки для вивчення історії, а й у всіх випадках, коли вам необхідно представити будь-які дані в прив'язці до карти. Є можливість експорту карт в різні формати, включаючи. CSV, KML (файл Google Earth) і PDF для перегляду в автономному режимі або вставляти їх на своєму сайті, в блозі, або вікі.



Під час проведення масових заходів для зацікавлення аудиторії доводиться включати загадки, ребуси. Особливо це актуально для дитячих бібліотек. Помічником може стати такий сервіс як генератор ребусів rebus1.com/ua

Коментарі