Навколо Арабатки за 5 днів, або Записки подорожуючого бібліотекаря

Дізнавшись про Форум блогерів, який мав відбуватися з 14 по 17 травня на Арабатській стрілці я довго вагалася відправляти анкету чи ні, так чи ні? Ось у чому питання. І все таки, я ж нічого не втрачаю, це точно. Відправила. Підтвердилася моя участь. Зауважу, в принципі доводилося відпочивати на Арабатці і здавалося що «пфф.. чого я там не бачила? Дізнаюсь як оптимізувати та популяризувати свій блог, та й добре». Але ця подорож перевершила все про що тільки можна було мріяти, дала мені купу нових вражень, енергії, бажання радіти та надихнула на написання цієї статті. Такого роду мандрівка для мене перша, але сподіваюсь не остання, і я порадую вас серією постів про подорожі бібліотекарки.

Тож день Х(ікс) настав. Покидавши речі в сумки, побігла до автовокзалу. Далі була довга їзда на автобусі - майже 7 годин. Погода зустріла нас не надто привітно - дощем та вітром. Та її своєю привітністю, доброзичливістю та енергійністю компенсували представники організаторів Форуму Денис Стеценко, Жицький В’ячеслав та Владислав Гладкий . Умови проживання оцінила б сама Ольга Фреймут, за що вдячна пансіонату «Сокіл».

Наступні дні блогери провели з бажанням мати двійників, а іноді трійників, щоб бути одночасно в декількох місцях. Першого дня відкрили форум організатори та партнери Денис Стеценко sea-family.in.ua Владислав Гладкий "Центр содействия информационным технологиям", голова районної ради Андрій Євстратов . Висловлюю їм щиру подяку за цікаву та корисну інформацію, море емоцій, вражень і звичайно корисні знайомства. Того ж дня нам вдалося побувати в школі с. Стрілкове, якій майже 100 років. Поруч з нею ти ніби потрапляєш в минуле століття. Там знаходиться музей селища та нещодавно відкритий клас національно-патріотичного виховання. Наступною зупинкою стала садиба сільського зеленого туризму Арус Азов, де нас запросили скуштувати справжню духмяну уху. Далі відкрили для себе гарячі джерела з термальною водою, що мають цілющі властивості. Також блогерам пощастило навчитися віндсерфінгу. І підсумком дня стало знайомство з усіма учасниками форуму у формі відкритого діалогу. Після стількох вражень сон був просто нереально солодким і вставати рано зовсім не хотілось. 

Але наступний день був ще насиченішим. І розпочався рибалкою з мером Генічеська Тулуповим Олександром Васильовичем, який виявився дуже приємною відкритою людиною і з кожним бажаючим зробив селфі. Далі була екскурсія по історичним місцям Арабатської стрілки та міста Генічеська. Закінчився день майстер-класами від Русфета Кадирова "SEO для блогеров", Андрія Жнівіна «Медіа-школа як альтернатива кружкам», Владислава Гладкого «Інформаційний привід своїми руками». В останній день перебування відвідали сафарі-парк, що вразив своїми мешканцями. Особливо запам’яталися «пухнасті грудочки радості» - левенята, яким два тижня від народження. Наступним пунктом подорожі став острів Бірючий, що входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку. Він нагадує безлюдний острів - мрію кожного Робінзона.

Завершився Форум блогерів урочистим селфі з учасниками та мером Генічеська веб-камерою міста проект webcam-arabatka.in.ua.


Ох…. так форум закінчився, а записи в фейсбуці за хештегом #‎АрабатскаяСтрелкаБлогеров #‎АрабатськаСтрілкаБлогерів залишаться надовго…

Коментарі